تحولات لبنان و فلسطین

۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۲
کد خبر: 539329

روزنامه ابتکار جنوب در یاد داشتی با عنوان«جنگل اکسیژن کم آورد» به بروز آتش سوزی های مکرر درجنگل های کهگیلویه وبویراحمد پرداخته و ضرورت وجود امکانات بیشتر در کنار همکاری و هماهنگی بین بخشی را راهکاری جدی برای حل این معضل دانسته است.

جنگل اکسیژن کم آورد

به گزارش قدس آنلاین، نمیدانم چند نفر از ما تا به حال آدمی را که مشکل تنفسی و ریوی دارد را از نزدیک دیده ایم، آدمهایی که نفسشان گاهی که نه همیشه به اندازه این دنیا تنگ می شود وپشت سرهم سرفه می کنند که اگر دارو ودرمان نباشد شاید این نفس برای همیشه بگیرد وتمام.

حال وحکایت سبز قبایان کهگیلویه وبویراحمد نیز همین است نفسشان تنگ شده، اکسیژن کم آورده اند، کافی است شبکه های مجازی و رسانه ها را چک کنی، هربار درگوشه ای جنگلی می سوزد. از خامین ودیل وآرو درگچساران بگیر تا پیرچوپان سروک، تولگهی، دره گلی، مهریان درشهرستان بویراحمد تا حاتم' و 'تل رش لنده و جنگلهای مرز بین شهرستانهای لنده و بهمئی و تشان تا جنگل‌ها و مراتع روستاهای لیراب و چالموره از توابع بخش بوستان باشت.
آفات وخشکسالی ها کم بود آتش سوزی هم اضافه شد. جنگل می سوزد وما استمداد می طلبیم، جنگل می سوزد وسوختنش تیتر می شود، جنگل می سوزد وما بیانیه صادر می کنیم. هکتارهکتار این سرمایه درحال سوختن است واستاندار می گوید رسانه بی انصافی می کند، جناب استاندار وقتی گفته می شود امکانات نیست وقتی در داشتن یک بالگرد ملخی لنگ مانده ایم، وقتی اعتبار وامکانات نیست رسانه چه بگوید وچه بنویسد که انصاف باشد.
فرماندار لنده بعنوان یکی ازشهرستانهای مستعد اتش سوزی دراین باره می گوید هیچ امکانات وتجهیزاتی برای مقابله با اتش سوزی دراین شهرستان نیست. حجت ازاین تمام تر. لنده مشت نمونه خروار است، کدام شهرستان ما شرایط مطلوبی دراین حوزه دارد که این شهرستان داشته باشد.

رسانه درحال اطلاع رسانی است واین همه می گوید امکانات وتجهیزات نیست بخاطراین است که کسی این ندای یاری را بشنود، ولی ظاهرا آتش جنگل ها دامن رسانه ها را گرفته. چه خوب بود اگر همه وظیفه خود را می دانستند وجناب استاندار همانگونه که رسانه را به میزمحاکمه می کشاند از دستگاههای اجرایی واداری که طبق قانون مکلف به همکاری برای مهارآتش سوزیها شده اند نیزجواب می خواست وازآنان می پرسید درمقابل این حجم آتش سوزی چه کاری انجام داده اند، فعلا که دیواری کوتاهتر از رسانه پیدا نشده.

مدیرکل بحران استان می گوید برای مهار و خاموش کردن اتش سوزی ها نیاز جدی به کمک نیروهای مردمی، دوستداران طبیعت و نیروهای ادارات و سازمانهاست. استمداد وکمک می طلبید قبول، ولی تا بحال چندکارگاه آموزشی برای نیروهای مردمی برگزار کرده اید، چه میزان وقت وانرژی واعتبار برای این مهم درنظرگرفته اید، چه اندازه دستگاهها را ملزم به حضور در صحنه کرده اید که حالا انتظار امداد رسانی دارید، تا بوده شورای هماهنگی ستاد بحران استان تشکیل جلسه داده وآخر سر هم مشخص نمی شود خروجی این جلسات چیست که هربار از روز قبل بدتر است وبه زور وزحمت وبا بی امکاناتی وهزاران مصیبت دیگر اتش را خاموش می کنند، اگر نمی توانید کاری کنید بقول یکی از دوستانمان رسانه ای مان حداقل استعفا دهید به نشانه اعتراض به وضع موجود، تا شاید فرجی شود. مدیرکل منابع طبیعی استان ومدیرکل بحران می گویند علت ۹۷درصد آتش سوزی ها عمدی است. این آتش سوزی های عمدی از کجا نشات می گیرد؟ مسئولین مربوطه ایا بررسی کرد ه اند پشت پرده بخش اعظم این آتش سوزی ها چیست. بنظرمی رسد دلیل عمده این آتش سوزیهای عمدی تصاحب زمین وبصورت آشکارتر زمین خواری است وبعد از ان سایرعوامل قرارمی گیرند. کوه خواری وزمین خواری وجنگل سوزی درد کمی نیست. اگر براین غم ودرد شیون شود هم کم است.

سال‌ گذشته ۷۵فقره آتش سوزی در جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد رخ داد که ۹۵۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان در آتش سوخت، امسال قطعا این میزان افزایش چشمگیرتری خواهد داشت آن هم با شرایط موجود. مسئولین ما بهتراست بجای متهم کردن رسانه، بجای مطلوب جلوه دادن شرایط نزد مسئولین کشوری وتشکیل ستاد وکارگروههای بدون خروجی چاره ای اساسی پیدا کنند. روزی آنان ازصندلی چرمین مدیریتی خود کنار می روند ولی چه کسی جواب بی تدبیری انان را خواهد داد، جواب سوختن ونابودی این سرمایه با چه کسی خواهد بود. به آیندگان چه بگوییم؟

آتش سوزی جنگل بالگرد می خواهد، امکانات وتجهیزات می خواهد، نیروی انسانی می خواهد وازهمه اینها مهمتر لزوم برخورد بصورت قاطع وجدی را می طلبد ونباید دربرابر اینگونه افراد مماشات کرد تا باردیگر احدی به خودش اجازه ندهد بفکرتخریب وتجاوز حتی یک درصدی این میراث ملی باشد. مسئولین مابهتر است بجای تشکیل کارگروه ومتهم کردن، این مسائل را مدنظرقرار دهند و پس ازآن بفکراموزش وفرهنگ سازی درباب این مقوله مهم باشند تا اگر نیاز به استفاده از نیروی مردمی شد بتوان از این ظرفیت استفاده کرد. فی الواقع باید گفت نگذارید بمیرد جنگل که جهان خواهد مرد. نگذارید خاطرات بلوط های این دیار از ذهن این مردم پاک شود وبرای آیندگان جز قصه چیزی بجا نماند.

کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و ۷۲۲ هزار و ۸۰۰ هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که از این میزان ۹۹۹ هزار و ۱۰۰ هکتار جنگل و ۷۲۳ هزار و ۷۰۰ هکتار نیز مرتع است.

منبع: روزنامه ابتکارجنوب 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.